Historische kookavond 12 Maart

12 Maart organiseerden de AW en de KHK samen een historische kookavond. Het was heel aangenaam om allerleiĀ historische gerechten te proeven en uiteraard om gezellig samen te zijn.

Op het menu stond:

  • Voorgerecht 1: epityrum, een traditioneel grieks-romeinse olijven tapenade met wat stokbrood
  • Voorgerecht 2: Globi, dit 2000 jaar oud gerecht van Cato de oudere kan je beschouwen als een soort romeinse oliebollen. De mix van ricottakaas en speltbloem is zeker een aanrader!
  • Hoofdgerecht: Voorzitter Branco maakte een 13e eeuws stoofpotje met onder andere kip en witte kool. De borden werden goed leeggegeten šŸ˜‰
  • Nagerecht: shortbread chocolade koekjes. Deze heerlijk koekjes hebben een iets recentere oorsprong uit Schotland, met het eerste recept uit 1736

Het was een zeer geslaagde avond en wie weet komt er volgend jaar wel een volgende editie!

53008430_782892395418947_246988674246377472_n 53241008_269221783980238_6687362434623078400_n 53636619_383280955588686_385147498596925440_n 53792510_423294311762993_5052065138593497088_n 54277998_2234715186792687_6962550159032975360_n 54799271_2245814395736830_7090901644606439424_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *