Wie zijn we?

Branco Lannoy

Functie: voorzitter

 branco

Hey, voor wie mij nog niet kent (de meesten onder jullie!) zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Branco, en dit jaar ben ik voorzitter van de AW. Zolang ik al leef heeft archeologie mij steeds geboeid, al moet wel gezegd worden dat de periodes die me interesseren nogal gevarieerd hebben doorheen de tijd (van dino’ s tot WOI vandaag).

Daarnaast hou ik me ook bezig met veel te veel andere dingen. Talloze uitstapjes maken in het o zo mooie West-Vlaanderen, schilderen en tekenen, chocolade eten, trektochten maken en reizen,… noem het en ik hou me er mee bezig! Maar goed, genoeg voorgesteld. Hopelijk amuseren jullie je komend jaar in Gent, en wie weet kom je me wel ooit eens ergens tegen!

 

 

Gill Thomas

Functie: vice-voorzitter

gill
Hallo ik ben Gill en dit jaar ben ik de vice-voorzitter van de aw. Mijn passie voor archeologie ontstond toen ik met mijn ouders verre reizen maakte en vele musea die ik indertijd heb bezocht. Dit zorgde voor een blijvende interesse in alles wat met geschiedenis en archeologie te maken heeft, maar het is vooral onze eigen Vlaamse archeologie die mij het meest fascineert.

In mijn vrije tijd ga ik (tevergeefs) op zoek naar bodemvondsten met een metaaldetector om mede archeologiestudenten, zoals jullie, jaloers te maken. Maar ik doe ook andere dingen en niet alles draait rond de studies, zelfs aw leden drinken wel eens graag een pintje in de Gentse cafés zoals de Amber (tegenover de ingang van de blandijn)!

Je kan mij altijd aanspreken als je me ziet ronddolen in Gent,alvast veel plezier en interesse gewenst in jullie eerste jaar!

 

Marcel Danau

Functie: Reis verantwoordelijke / proffen ambeteerder

Ik ben Marcel Danau, Gentenaar.marcel

In tegenstelling tot wat de foto zou doen vermoeden, ben ik student archeologie. En neen hoor, deze foto is geen trucage (Hij is wel al 20 jaar oud). Je ziet erop wel degelijk een gepensioneerde officier van onze vaderlandse strijdkrachten. Als je je afvraagt wat de relatie kan zijn tussen een militair en archeologie, dan raad ik je aan eens een bezoek te brengen aan het archeologisch museum van onze universiteit in
het Pand. Daar zul je het antwoord op die vraag vinden.

Ik ben geboren in Colonia Claudia Ara Agrippinensium op 31 juli 1953, ben gehuwd en mijn twee kinderen zijn al iets ouder dan de meeste onder jullie (32 en 30 jaar) en zijn beiden alumni van Ugent. Daarnaast ben ik dit jaar trots opa geworden van mijn kleinzoon Simon!

Ik ben 7 jaar geleden begonnen met archeologie te studeren omdat het mij interesseert en omdat men mij wijs gemaakt heeft dat studeren de beste manier is om jong te blijven. Aangezien ik de studies op mijn eigen tempo doe (GIT-systeem), ziet het er naar uit dat ik nog lang lid zal zijn van den AW. Verder probeer ik de contactpersoon zijn tussen de proffen en de AW. Hierbij neem ik deel aan de opleidingscommissie archeologie

Je mag mij altijd gebruiken als aanspreekpunt voor alles wat de AW aangaat of zou moeten aangaan. Dus, als je vragen hebt, aarzel niet om mij aan te spreken. Misschien zie ik er streng uit (dat hoort nu eenmaal zo voor militairen), maar dat is enkel maar schijn.

 

Hasse Biesemans

Functie: Secretaris-Generaal/

Hoofd van de censuurcommisiehasse

Hello, ik ben Hasse. Dit jaar neem ik de pen in de hand om de onzinnige, maar vooral zinnige uitspraken tijdens vergaderingen te noteren. Ik ben vorig academiejaar (2017-2018 dus) begonnen met het studeren van de fantastische richting die jullie ook hebben gekozen: ARCHEOLOGIE! Wanneer ik niet bezig ben met studeren (wat soms een beetje te veel gebeurt) doe ik veel artistieke dingen. Ik schilder, teken, speel gitaar, maar de meeste tijd vind je me in het graffitistraat met de nodige spuitbussen. Als je vraag hebt, kan je me altijd aanspreken in de gangen van de blandijn. Nog heel veel plezier met de foltering van het studeren dit jaar!

 

 

Daan Heynderickx

Functie: Webverantwoordelijke/Edgelorddaan

Hallo! Ik ben Daan en als webmaster ga ik ervoor zorgen dat jullie facebook feed vol gespamd wordt (en jullie op de hoogte gebracht worden van allerlei toffe evenementen :D) De website hou ik ook up-to-date en ik zal jullie mailtjes zo rap mogelijk beantwoorden!

Als epic despacito gamer speeldde ik Tomb Raider en dacht ik:
“dat lijkt me een tof beroep”. Indiana Jones en Lara Croft maken zoals jullie weten uitstekend documentaire materiaal. Ik maak mezelf ook vaak wijs dat ik kunstenaar ben in Photoshop en met 3D modelling. Wat muziek betreft acht ik Metal en HipHop de muziek van de goden. Lang leve zware gitaren en thicc 808’s!
Heb je vragen over je studie? Een van onze activiteiten? Anime aanrader nodig? Illegale Pokemon kaarten? Stuur me gerust een bericht op facebook of spreek deze nerd met edgy kleren aan als je hem ziet!

 

 

Bram Van Arnhem

Functie: Penning

Hallo allemaal, ik ben Bram van Arnhem. Ik ben geboren op 31 januari 1996 te Sint-Niklaas. Mijn ouderlijk huis bevindt zich in Waasmunster. Een kleine gemeente in het centrum van het Waasland. Sinds 2017 ben ik woonachtig te Gent maar in hart en nieren blijf ik een echte Waaslander. In 2015 ben ik gestart met de studie archeologie aan de Universiteit Gent. Ondertussen ken ik het reilen en zeilen aan de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte zeer goed. Moesten jullie ooit vragen hebben over de richting kan je mij altijd mailen of gewoon eens aanspreken in de gang van het UFO of de Blandijn.

Mijn interesse voor archeologie werd gewekt tijdens een proefles van Professor Doctor. Na de proefles stond vast dat ik archeologie zou gaan studeren. Tot vandaag heb ik geen spijt van deze keuze. Zoals uit de foto blijkt ben ik een echte mediëvist. Er is niets wat mij meer prikkelt dan een middeleeuws kasteel of motte. Zouden jullie ooit vragen hebben over de vakken Middeleeuwse Archeologie of Archeologie van de Historische Periodes ,  “just ask!”.

Naast archeologie hou ik mij vooral bezig met festivals, vogelspotten, fotograferen, wandelen en hardlopen. Als ik niet ergens aan het opgraven of wandelen ben, kan je mij terugvinden op Rock Werchter, Pukkelpop, Laundry Day, Gent Jazz Festival en Jazz Middelheim. Niet om te feesten en plezier te maken maar om te werken. Sinds mijn zeventiende levensjaar werk ik als klusjesman (logistiek medewerker) op festivals. Het is hier dat ik mijn bijnamen verkregen heb “Wolf of Barm”. De volgende jaren zal ik de functie van Penningmeester uitoefenen binnen de AW. Dat wil zeggen dat ik mij vooral zal bezighouden met de financiële en juridische kant van het verhaal. Tevens zal ik proberen een steunpilaar te zijn voor onze voorzitter. Hebben jullie vragen, aarzel niet!

bram