Wie zijn we?

Branco Lannoy

Functie: voorzitterbranco

 

Hey, voor wie mij nog niet kent (de meesten onder jullie!) zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Branco, en dit jaar ben ik voorzitter van de AW. Zolang ik al leef heeft archeologie mij steeds geboeid, al moet wel gezegd worden dat de periodes die me interesseren nogal gevarieerd hebben doorheen de tijd (van dino’ s tot WOI vandaag).

Daarnaast hou ik me ook bezig met veel te veel andere dingen. Talloze uitstapjes maken in het o zo mooie West-Vlaanderen, schilderen en tekenen, chocolade eten, trektochten maken en reizen,… noem het en ik hou me er mee bezig! Maar goed, genoeg voorgesteld. Hopelijk amuseren jullie je komend jaar in Gent, en wie weet kom je me wel ooit eens ergens tegen!

 

 

Gill Thomas

Functie: vice-voorzitter

gill
Hallo ik ben Gill en dit jaar ben ik de vice-voorzitter van de aw. Mijn passie voor archeologie ontstond toen ik met mijn ouders verre reizen maakte en vele musea die ik indertijd heb bezocht. Dit zorgde voor een blijvende interesse in alles wat met geschiedenis en archeologie te maken heeft, maar het is vooral onze eigen Vlaamse archeologie die mij het meest fascineert.

In mijn vrije tijd ga ik (tevergeefs) op zoek naar bodemvondsten met een metaaldetector om mede archeologiestudenten, zoals jullie, jaloers te maken. Maar ik doe ook andere dingen en niet alles draait rond de studies, zelfs aw leden drinken wel eens graag een pintje in de Gentse cafés zoals de Amber (tegenover de ingang van de blandijn)!

Je kan mij altijd aanspreken als je me ziet ronddolen in Gent,alvast veel plezier en interesse gewenst in jullie eerste jaar!

 

 

Ismene Ledegen ismene

Functie: Penning 

Ik ben Ismene en al wat ouder (23). Ik heb al een masteropleiding geografie achter de rug en doe nu nog een ManaMa archeologie omdat geschiedenis zo boeiend is. In mijn vrije tijd ben ik een bezig bijtje: ik ben actief in verschillende internationale studentorganisaties zoals EGEA, ISHA en GhentMUN. Ik ga regelmatig eens op reis in Europa. Verder ben ik vaak te vinden in de Amber, mijn stamcafé. Dus als je zin hebt om eentje te drinken, steeds welkom.

 

 

 

Daan Heynderickx

Functie: Webverantwoordelijke/Edgelorddaan

Hallo! Ik ben Daan en als webmaster ga ik ervoor zorgen dat jullie facebook feed vol gespamd wordt (en jullie op de hoogte gebracht worden van allerlei toffe evenementen :D) De website hou ik ook up-to-date en ik zal jullie mailtjes zo rap mogelijk beantwoorden!

Als epic despacito gamer speeldde ik Tomb Raider en dacht ik:
“dat lijkt me een tof beroep”. Indiana Jones en Lara Croft maken zoals jullie weten uitstekend documentaire materiaal. Ik maak mezelf ook vaak wijs dat ik kunstenaar ben in Photoshop en met 3D modelling. Wat muziek betreft acht ik Metal en HipHop de muziek van de goden. Lang leve zware gitaren en thicc 808’s!
Heb je vragen over je studie? Een van onze activiteiten? Anime aanrader nodig? Illegale Pokemon kaarten? Stuur me gerust een bericht op facebook of spreek deze nerd met edgy kleren aan als je hem ziet!

 

Alex Decoussemaeker 

Functie: Secretaris-Generaal/

Hoofd van de censuurcommisie 70450373_2238029253161408_6528971539759497216_negroet waarde mede-student of studente, ik heet Alex, geboren op de 11e Augustus van het jaar 2000 te Brugge, en ik woon in De Panne, het meest Westelijke punt van ons Belgenland.
Sinds vorig jaar studeer ik archeologie, erg veel ervaring heb ik nog niet, aan enthousiasme is er daarentegen geen tekort! Als zoon van een handelaar in metaaldetectoren (de enige echte Christophe van Westcoastdetecting voor diegenen die de wereld van de metaaldetectie kennen) ging ik al van jongs af aan mee gaan graven. Als kind was ik redelijk onbeslist over wat ik wilde worden, echter was archeoloog worden altijd al een grote (natte) droom. Als trotse (West-)Vlaming en Belg wil ik mij ook vooral op onze lokale archeologie concentreren.
Buiten het studeren ben ik ook vaak aan de weer met het re-enacten van beide Wereldoorlogen, het verzamelen van alles wat ik mooi vind is ook een van mijn favoriete bezigheden en ten slotte heb ik altijd wel meerdere projecten waar ik aan werk wanneer ik ooit de tijd vind. Om toch een beetje conditie te onderhouden doe ik reeds 13 jaren judo en ben een kleine 7 jaar hulpleerkracht, samen met mijn broer ga ik af en toe gaan zeilen en van een goeie wandeling kan ik echt genieten.
Je zult mij vaak tegenkomen, in sommige lessen, op activiteiten of misschien wel op een wandeling in het mooie Gent, je mag mij dan ook altijd aanspreken en eventuele vragen stellen. Ik kan niet garanderen dat ik alle archeologie- of AW gerelateerde vragen kan beantwoorden, maar een eventuele doorverwijzing kun je wel verwachten

 

 

Sylvie Merchie 

OC Verantwoordelijkesylvie

Hallo, mijn naam is Sylvie en dit jaar ben ik de eerste OC Verantwoordelijke ooit! In tegenstelling tot wat jullie ongetwijfeld denken, staat OC niet voor Olympisch Comité maar voor Opleidingscommissie. Op deze vakgroepvergaderingen worden de verschillende aspecten van de opleiding Archeologie besproken en kunnen opmerkingen worden gegeven of problemen worden aangekaart. Hierbij wordt ook naar de stem van de student geluisterd! Zo kunnen jullie bij mij terecht met opmerkingen of vragen over de opleiding of andere zaken (ik geef ook gratis levensadvies*). Uiteraard zijn jullie ook altijd zelf welkom op de OC, en zijn we nog op zoek naar enkele studenten uit de verschillende jaren! Heb je interesse of wil je meer info? Spreek me gerust aan of stuur me een mailtje! CoMe, ANd JoIN mE On tHe QUesT
Op archeologisch vlak ben ik vooral bezig met de archeologie van de historische periodes, maar eigenlijk ben ik in bijna alles geïnteresseerd. Pizza en otters maken me blij. Verder ben ik steeds te vinden voor een goede serie, een filosofisch gesprek, een kwalitatieve meme of een appelcider en spendeer ik vrij veel tijd op de rug van een paard.
Veel succes én vooral veel plezier in dit nieuwe academiejaar!
*op eigen risico, wij zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen

 

kyl

Kylian Verhaevert 

Scriptor 

Dag archeologen in spe. Ik ben Kylian en ben sinds dit jaar scriptor van de AW. Dit houdt in dat ik insta voor het maken van het sleufje.
Ik ben geïnteresseerd in zowat alle periodes maar de metaaltijden zijn mijn favoriet. Net als Alex doe ook ik aan living history maar dan in een ijzertijdgroep. Het is dan ook dankzij deze hobby dat mijn interesse in archeologie en geschiedenis gegroeid is. Hiernaast zetel ik ook in de organisatie van het Gallo-Romeins weekend in Wervik.
Anyway, als je vragen hebt over het sleufje (of iets anders) of ideeën hebt voor het sleufje mag je mij altijd aanspreken!

 

 

 

mae

 

Maël Benallou 

Studie 

Deze persoon is beschikbaar als studiehulp maar omdat hij te druk bezig was met studeren heeft hij geen tekstje kunnen insturen.

 

 

 

Marcel Danau

Functie: Reis verantwoordelijke / proffen ambeteerder

Ik ben Marcel Danau, Gentenaar.marcel

In tegenstelling tot wat de foto zou doen vermoeden, ben ik student archeologie. En neen hoor, deze foto is geen trucage (Hij is wel al 20 jaar oud). Je ziet erop wel degelijk een gepensioneerde officier van onze vaderlandse strijdkrachten. Als je je afvraagt wat de relatie kan zijn tussen een militair en archeologie, dan raad ik je aan eens een bezoek te brengen aan het archeologisch museum van onze universiteit in
het Pand. Daar zul je het antwoord op die vraag vinden.

Ik ben geboren in Colonia Claudia Ara Agrippinensium op 31 juli 1953, ben gehuwd en mijn twee kinderen zijn al iets ouder dan de meeste onder jullie (32 en 30 jaar) en zijn beiden alumni van Ugent. Daarnaast ben ik dit jaar trots opa geworden van mijn kleinzoon Simon!

Ik ben 7 jaar geleden begonnen met archeologie te studeren omdat het mij interesseert en omdat men mij wijs gemaakt heeft dat studeren de beste manier is om jong te blijven. Aangezien ik de studies op mijn eigen tempo doe (GIT-systeem), ziet het er naar uit dat ik nog lang lid zal zijn van den AW. Verder probeer ik de contactpersoon zijn tussen de proffen en de AW. Hierbij neem ik deel aan de opleidingscommissie archeologie

Je mag mij altijd gebruiken als aanspreekpunt voor alles wat de AW aangaat of zou moeten aangaan. Dus, als je vragen hebt, aarzel niet om mij aan te spreken. Misschien zie ik er streng uit (dat hoort nu eenmaal zo voor militairen), maar dat is enkel maar schijn.