Wie zijn we?

foto daanDaan Heynderickx

Voorzitter

Hallo! Even voorstellen; ik ben Daan en ben de voorzitter van de AW (ik wil dan ook enkel¬† aangesproken worden als admiraal-generaal Heynderickx ūüėČ).

Als epic despacito gamer speeldde ik Tomb Raider en dacht ik: ‚Äúdat lijkt me een tof beroep‚ÄĚ. Indiana Jones en Lara Croft maken zoals jullie weten uitstekend documentaire materiaal.

Ik maak mezelf ook vaak wijs dat ik kunstenaar ben in Photoshop en met 3D modelling. Wat muziek betreft acht ik Metal en HipHop de muziek van de goden. Lang leve zware gitaren en thicc 808’s!

Maar even serieus, indien jullie vragen hebben over/naar de opleiding, een van onze activiteiten, illegale Pokemon kaarten of iets anders, stuur me dan gerust een bericht op facebook of spreek deze nerd met edgy kleren aan als je hem ziet! Ik wens jullie veel plezier en succes tijdens jullie 1e jaar in de prachtige stad Gent.

 

foto quinten

Quinten Bazijn

Vice-Voorzitter

Beste Toekomstige AW-leden,

Ik ben Quinten Bazijn en ik ben afkomstig uit Harelbeke (wereldstad). Naast het overnemen¬† van Gent in de naam van West‚ÄźVlaanderen, hou ik mij bezig met de studies van het 3de jaar archeologie.

Mijn functie van dit jaar is deze van Vice-Voorzitter. Dit houdt vooral in dat ik voorzitter Daan bijsta en help waar nodig binnen de vereniging. Overigens zal ik op de activiteiten te vinden zijn om een good time te hebben met iedereen.

Mijn interesse in archeologie bestaat eigenlijk al van kinds af aan. Doorheen het middelbaar veranderden deze vaak, maar de interesse in de geschiedenis en de artefacten uit het verleden was een van de weinige die er altijd was. De keuze was dus al een lange tijd gemaakt.

Om de tijd tussen het studeren te vullen, hou ik mij vooral online bezig met muziek luisteren, gamen en social media. Maar ook afspreken met vrienden en gewoon buiten zijn doe ik zeer graag.

 

foto fede

Fede(rica) Migliardi

Penningmeester

Gegroet nieuwe leden! Ik ben Fede(rica), de AW's eigen resident Italiaan en Shotjes Kween. Ik ben 20 jaar oud en studeer al 2 jaar archeologie aan de UGent.

Mijn passie voor archeologie is begonnen dankzij mijn liefde voor geschiedenis (en mijn Italiaans superioriteitsgevoel). Van daar was het maar kleine moeite om te kiezen voor de wondere wereld van artefacten en opgraven tijdens onmenselijk weer.

Als penning sta ik in voor de financien van onze werkgroep (alhoewel ik niet weet of het een goed idee is om de Italiaan het geld te geven maar bon). Ik kijk er enorm naar uit om jullie allemaal te kunnen verwelkomen in de AW.

T'stad boven alles, want de rest is toch parking Groetjes en kusjes xoxo

 

70450373_2238029253161408_6528971539759497216_nAlex Decoussemaeker

Secretaris-Generaal

Beste medestudent(e), ik ben Alex, geboren op 11 augustus 2000. Dit wordt nu het derde jaar  dat ik archeologie studeer, echter heb ik een jaartje achterstand opgelopen. Ik heb een broer,  een hond en woon bij mijn ouders in De Panne (West-Vlaanderen).

Mijn hobbies zijn: judo, zeilen, re-enactment en het opstapelen van projecten (meestal gerelateerd aan re-enactment)

Mijn favoriete kleur: groen of blauw, ik ben zelf nog steeds aan het twijfelen.

Mijn favoriete stad na Gent: Brussel.

Lekkerste eten van Gent: de Bavet natuurlijk!

Verder kan ik jullie vertellen dat ik in Gent op kot zit, al vier jaar lid ben van de tofste studentenvereniging van Gent (de AW) en haast altijd aanspreekbaar ben mochten er vragen zijn.

 

foto WannesWannes Van Loo

Webmaster + Scriptor

Gegroet allemaal! Mijn naam is Wannes, ik ben 20 jaar en wonende te Brakel. In tegenstelling tot iedereen van de AW heb ik met spijt in mijn hart mijn studie archeologie stopgezet en ben ik een compleet andere richting gaan studeren.

Desondanks het feit dat ik geen archeologie meer studeer, zet ik mijzelf nog steeds 110% in voor deze prachtige club. Als webmaster ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van deze website, de sociale media en de mailbox. Als scriptor daarentegen ben ik ook verantwoordelijk voor het 'sleufje', ons klein tijdschriftje in leven te houden. Vragen omtrent het eerste jaar archeologie en de herexamens wil ik gerust beantwoorden! Wees dus zeker niet bang om mij te contacteren ūüėČ

 

marcelMarcel Danau

Reis verantwoordelijke 

Ik ben Marcel Danau, Gentenaar. In tegenstelling tot wat de foto zou doen vermoeden, ben ik  student archeologie. En neen hoor, deze foto is geen trucage (Hij is wel al 20 jaar oud). Je ziet  erop wel degelijk een gepensioneerde officier van onze vaderlandse strijdkrachten.

Als je je afvraagt wat de relatie kan zijn tussen een militair en archeologie, dan raad ik je aan eens een bezoek te brengen aan het archeologisch museum van onze universiteit in het Pand. Daar zul je het antwoord op die vraag vinden.

Ik ben geboren in Colonia Claudia Ara Agrippinensium op 31 juli 1953, ben gehuwd en mijn twee kinderen zijn al iets ouder dan de meeste onder jullie (32 en 30 jaar) en zijn beiden alumni van Ugent. Daarnaast ben ik dit jaar trots opa geworden van mijn kleinzoon Simon!

Ik ben 8 jaar geleden begonnen met archeologie te studeren omdat het mij interesseert en omdat men mij wijs gemaakt heeft dat studeren de beste manier is om jong te blijven. Aangezien ik de studies op mijn eigen tempo doe (GIT-systeem), ziet het er naar uit dat ik nog lang lid zal zijn van den AW. Verder probeer ik de contactpersoon zijn tussen de proffen en de AW. Hierbij neem ik deel aan de opleidingscommissie archeologie.

Je mag mij altijd gebruiken als aanspreekpunt voor alles wat de AW aangaat of zou moeten aangaan. Dus, als je vragen hebt, aarzel niet om mij aan te spreken. Misschien zie ik er streng uit (dat hoort nu eenmaal zo voor militairen), maar dat is enkel maar schijn.

 

anneliesAnnelies Mels

OC-Stuver

Hey hallo daaarrr!! Aangename kennismaking! *Handjes schudden*.
 
Ik ben Annelies en loop al ongeveer 20 jaar rond op deze aardbol. Ik kom uit de banlieu van Gent en begin dit academiejaar aan mijn tweede bachelor archeologie en zit dus ook in de AW. Dit alles omdat ik natuurlijk heel ge√Įnteresseerd ben in het verleden. Binnen de AW heb ik de (uiterst essenti√ęle) functie ‚Äėmedewerker‚Äô, wat dus betekent dat ik mag rond paraderen met een lintje (joepie), maar voor de rest eigenlijk gewoon hier en daar wat taakjes op mij neem. Verder hou ik mij bezig met permanent in de war zijn struikelen over een grote verscheidenheid aan licht verhoogde tegels in allerhande vloeren, Chiro en natuurlijk: streven!
 
Ik heb dan ook heel veel zin in het nieuwe academiejaar! Tot dan! ūüėä
 
 

Brikke Jacobs

(Trotse) Medewerker

Gegroet beste lezer, zoals u ziet wil ik het kortste tekstje op de website hebben. In de¬† archeologie ben ik vooral ge√Įnteresseerd in de Meso-Amerikaanse culturen. Maar de¬† beschavingen van het Oude Nabije Oosten kunnen er voor mij ook wel bij.

In mijn vrije tijd hou ik mij momenteel vooral bezig met de hoogstaande kunst van Films te bekijken. Afspreken met de dreiries kan er ook wel bij.