Wie zijn we?

Daan HeynderickxDaan

Voorzitter

Hallo! Even voorstellen; ik ben Daan en ben de voorzitter van de AW (ik wil dan ook enkel¬† aangesproken worden als admiraal-generaal Heynderickx ūüėČ).

Als epic despacito gamer speeldde ik Tomb Raider en dacht ik: ‚Äúdat lijkt me een tof beroep‚ÄĚ. Indiana Jones en Lara Croft maken zoals jullie weten uitstekend documentaire materiaal. Ik maak mezelf ook vaak wijs dat ik kunstenaar ben in Photoshop en met 3D modelling. Wat muziek betreft acht ik Metal en HipHop de muziek van de goden. Lang leve zware gitaren en thicc 808‚Äôs!

Maar even serieus, indien jullie vragen hebben over/naar de opleiding, een van onze activiteiten, illegale Pokemon kaarten of iets anders, stuur me dan gerust een bericht op facebook of spreek deze nerd met edgy kleren aan als je hem ziet! Ik wens jullie veel plezier en succes tijdens jullie 1e jaar in de prachtige stad Gent.

 

Quinten

Vicevoorzitter

Beste Toekomstige AW-leden,

Ik ben Quinten Bazijn en ik ben afkomstig uit Harelbeke (wereldstad). Naast het overnemen¬† van Gent in de naam van West‚ÄźVlaanderen, hou ik mij bezig met de studies van het 2de jaar¬† Archeologie.

Mijn functie van dit jaar is deze van Vice-Voorzitter. Dit houdt vooral in dat ik voorzitter Daan bijsta en help waar nodig binnen de vereniging. Overigens zal ik op de activiteiten te vinden zijn om een good time te hebben met iedereen.

Mijn interesse in archeologie bestaat eigenlijk al van kinds af aan. Doorheen het middelbaar veranderden mijn interesses vaak maar deze in de geschiedenis en de artefacten uit het verleden was een van de weinige die er altijd was. De keuze was dus al een lange tijd gemaakt.

Om de tijd tussen het studeren te vullen, hou ik mij vooral online bezig met muziek luisteren, gamen en social media. Maar ook afspreken met vrienden en gewoon buiten zijn doe ik zeer graag.

 

ismeneIsmene Ledegen

Penningmeester/ Amber-PR

Ik ben Ismene en al wat ouder (24). Ik heb al een masteropleiding geografie achter de rug en  doe nu nog een ManaMa archeologie omdat geschiedenis zo boeiend is. In mijn vrije tijd ben  ik een bezig bijtje: ik ben actief in verschillende internationale studentorganisaties zoals EGEA, ISHA en GhentMUN. Ik ga regelmatig eens op reis in Europa. Verder ben ik vaak te vinden in de Amber, mijn stamcafé. Dus als je zin hebt om eentje te drinken, steeds welkom.

 

70450373_2238029253161408_6528971539759497216_nAlex Decoussemaeker

Secretaris-Generaal

Beste medestudent(e), ik ben Alex, geboren op 11 augustus 2000. Dit wordt nu het derde jaar  dat ik archeologie studeer, echter heb ik een jaartje achterstand opgelopen. Ik heb een broer,  een hond en woon bij mijn ouders in De Panne (West-Vlaanderen).

Mijn hobbies zijn: judo, zeilen, re-enactment en het opstapelen van projecten (meestal gerelateerd aan re-enactment)

Mijn favoriete kleur: groen of blauw, ik ben zelf nog steeds aan het twijfelen.

Mijn favoriete stad na Gent: Brussel.

Lekkerste eten van Gent: de Bavet natuurlijk!

Verder kan ik jullie vertellen dat ik in Gent op kot zit, al drie jaar lid ben van de tofste studentenvereniging van Gent (de AW) en haast altijd aanspreekbaar ben mochten er vragen zijn.

 

119789627_328308895092539_1540127741687777506_nWannes Van Loo

Webmaster

Koekoek, Ik ga mij even kort voorstellen! Ik ben Wannes en afkomstig uit het verre Brakel (het¬† ¬†onderste puntje van Oost-Vlaanderen¬† ¬†tegen de Walen). Ik ben 19 jaar oud en samen met de¬† vice Quinten zijn wij de twee jongste uit het ‚Äúpraesidium‚ÄĚ. Dit jaar neem ik de functie webmaster voor mijn rekening. Dus alle aankondigen voor evenementen en foto‚Äôs voor op de website zullen door mij beheerd/gemaakt worden.

Sedert dit jaar ben ik wel gestopt met archeologie te studeren, en ben ik begonnen met de studie Retailmanagement. Je kan me gerust vragen stellen over de eerste bachelor archeologie, deze ga ik dan ook met plezier beantwoorden! Voor vragen over de andere jaren kan je gerust onze lieftallige scriptors lastig vallen!

In mijn vrije tijd spam ik chats met vrienden vol met (kwaliteitsvolle) memes. Anderzijds heb ik jarenlang gevoetbald, maar wegens omstandigheden ben ik gestopt. Om de conditie toch nog een beetje te behouden, ga ik regelmatig nog eens gaan joggen.

Als je vragen hebt, stel ze maar gerust of spam mijn Messenger maar vol met berichten!

 

marcelMarcel Danau

Reis verantwoordelijke / proffen ambeteerder

Ik ben Marcel Danau, Gentenaar. In tegenstelling tot wat de foto zou doen vermoeden, ben ik  student archeologie. En neen hoor, deze foto is geen trucage (Hij is wel al 20 jaar oud). Je ziet  erop wel degelijk een gepensioneerde officier van onze vaderlandse strijdkrachten. Als je je afvraagt wat de relatie kan zijn tussen een militair en archeologie, dan raad ik je aan eens een bezoek te brengen aan het archeologisch museum van onze universiteit in het Pand. Daar zul je het antwoord op die vraag vinden.

Ik ben geboren in Colonia Claudia Ara Agrippinensium op 31 juli 1953, ben gehuwd en mijn twee kinderen zijn al iets ouder dan de meeste onder jullie (32 en 30 jaar) en zijn beiden alumni van Ugent. Daarnaast ben ik dit jaar trots opa geworden van mijn kleinzoon Simon!

Ik ben 8 jaar geleden begonnen met archeologie te studeren omdat het mij interesseert en omdat men mij wijs gemaakt heeft dat studeren de beste manier is om jong te blijven. Aangezien ik de studies op mijn eigen tempo doe (GIT-systeem), ziet het er naar uit dat ik nog lang lid zal zijn van den AW. Verder probeer ik de contactpersoon zijn tussen de proffen en de AW. Hierbij neem ik deel aan de opleidingscommissie archeologie.

Je mag mij altijd gebruiken als aanspreekpunt voor alles wat de AW aangaat of zou moeten aangaan. Dus, als je vragen hebt, aarzel niet om mij aan te spreken. Misschien zie ik er streng uit (dat hoort nu eenmaal zo voor militairen), maar dat is enkel maar schijn.

 

maeMa√ęl Benallou

OC-stuver

Hallo beste lezer die de tijd genomen heeft om deze tekstjes door te nemen (en waarschijnlijk¬† naar de vreemde foto‚Äôs te kijken). Mijn naam is Ma√ęl, ik ben op 24 april 1999 geboren in Halle,¬† heb mijn leven half in Brussel en half in en rond Gent doorgebracht en zit (afhankelijk van de score op mijn bachelorproef die ik pas na het indienen van dit tekstje krijg) in de Master Archeologie. Mijn functie binnen de AW is om de aangewezen contactpersoon te zijn met de opleidingscommissie. Dit is een soort vergadering waarin proffen en studenten van ieder jaar samenkomen om belangrijke onderwerpen voor de vakgroep en studie te regelen. Het besluit om praktijkvakken allemaal in de eerste paar weken te geven als coronamaatregel is hier een voorbeeld van. Ik ben officieus ook de grootste strever in de AW, dus als je een vraag hebt over vakken in het eerste jaar, rond Noordwest Europese archeologie (keuzevakken vanaf het 2e jaar) of de minor klassieke traditie, kan je mij altijd aanspreken, mailen of via fb contacteren.

Veel geluk, plezier en bijleren in het nieuwe academiejaar,

Ma√ęl, certified OC-stuver en strever.

 

JasminJasmin Cornelis

Medewerker

Dag. Ik ben Jasmin geboren te Gent op 7 december 2000, een schitterend laat sinterklaas    cadeau dus (kuch), en wonend in Kruisem. Ik studeer sinds vorig jaar archeologie en ben een  zeer hardwerkende medewerker van de AW.

Omdat ik interesse in het verleden heb en een actief beroep wil, leek archeologie een goede keus voor me.

Je kan me altijd blij maken met wat Frans druivensap.

 

anneliesAnnelies Mels

Medewerker

Hey hallo daaarrr!! Aangename kennismaking! *Handjes schudden*.
Ik ben Annelies en loop al ongeveer 19 jaar rond op deze aardbol. Ik kom uit de banlieu van Gent en begin dit academiejaar aan mijn tweede bachelor archeologie en zit dus ook in de AW. Dit alles omdat ik natuurlijk heel ge√Įnteresseerd ben in het verleden. Binnen de AW heb ik de (uiterst essenti√ęle) functie ‚Äėmedewerker‚Äô, wat dus betekent dat ik mag rond paraderen met een lintje (joepie), maar voor de rest eigenlijk gewoon hier en daar wat taakjes op mij neem. Verder hou ik mij bezig met permanent in de war zijn struikelen over een grote verscheidenheid aan licht verhoogde tegels in allerhande vloeren, Chiro en natuurlijk: streven!
Ik heb dan ook heel veel zin in het nieuwe academiejaar! Tot dan! ūüėä

BrikkeBrikke Jacobs

(Trotse) Medewerker

Gegroet beste lezer, zoals u ziet wil ik het kortste tekstje op de website hebben. In de¬† archeologie ben ik vooral ge√Įnteresseerd in de Meso-Amerikaanse culturen. Maar de¬† beschavingen van het Oude Nabije Oosten kunnen er voor mij ook wel bij.

In mijn vrije tijd hou ik mij momenteel vooral bezig met de hoogstaande kunst van Films te bekijken. Afspreken met de dreiries kan er ook wel bij.

 

Branco Lannoy ‚Äst ¬† ¬† ¬†Gill Thomas –¬† ¬† ¬† ¬†Kylian Verhaevert

Scriptors

P1190265GILLKYLIAN

 

 

 

 

 

Dag archeologen in spe. Wij zijn de voorzitter, vicevoorzitter en scriptor van de AW die in 2020 afstudeerden. Om de AW niet aan haar lot over te laten nemen wij samen de rol van scriptor nog een jaartje voor onze rekening. Dit wil zeggen dat wij zorgen dat het sleufje er komt.

Jullie zijn vrij om ons idee√ęn en artikels voor het sleufje toe te sturen. Ook voor vragen over jullie toekomst en wat na de studies staan wij open. Wij hebben de volledige opleiding afgelegd en weten dus wat er jullie nog te wachten staat!