ARCHEOLOGISCHE WERKGROEP
Wie zijn we?

Wie zijn we?

 

 Quinten Bazijn

Voorzitter

Beste Toekomstige AW-leden,

Ik ben Quinten Bazijn en ik ben afkomstig uit Harelbeke (wereldstad). Naast het overnemen van Gent in de naam van West‐Vlaanderen, hou ik mij bezig met de studies van (hopelijk) de Master Archeologie.

Dit jaar ben ik Voorzitter van deze groep snotneuzen. Dit houdt in dat ik als echte dictator gedient wordt door hen als een God. Nee nee, ik probeer alles gewoon in zo goed mogelijke banen te leiden zodat we de leukst mogelijke activiteiten kunnen organiseren (waar jullie natuurlijk iedere keer welkom op zijn).
Ik zit nu al eventjes in Gent archeologie te studeren en hoop dat ik toch wel genoeg heb bijgeleerd om debatten aan te gaan over welke technieken de aliens gebruikten om de pyramides in Egypte te zetten. Mijn liefde voor archeologie is er eigenlijk al van kinds af aan en eens ik afstudeerde van het middelbaar was de keuze voor verdere studies eigenlijk al snel gemaakt. En, tot nu toe heb ik er nog geen spijt van.
Om de tijd door te brengen in de semesters hou ik mij als echte student flink bezig met aanwezig te zijn in de lessen en veel te studeren *kuch*. Maar, nu en dan hoort een avondje uitgaan en een gamenight met the boys er wel bij.
Ik ben zeer blij jullie te verwelkomen in jullie 1ste jaar archeologie, ik weet zeker dat we er samen een mooie tijd van zullen maken! Als er vragen of problemen zijn, laat het weten, we staan altijd voor jullie klaar! Maar dus, geniet er maar van (en studeer ook een beetje tussendoor)!

Van jullie kapoen,
Quinten
Voorzitter van de Archeologische Werkgroep
2022-2023

 

foto WannesWannes Van Loo

Vice-Voorzitter

Dag toekomstige AW’ers! Mijn naam is Wannes, 21 jaar jong en wonende te Brakel. 
 Ik zet mijzelf steeds 110% in voor deze prachtige vereniging. Dit jaar start ik mijn 3de jaar in het bestuur.

Als Vice-voorzitter ben ik de rechterhand van onze voorzitter. Samen zorgen we ervoor dat alles goed verloopt en helpen we waar nodig, maar ook maken we belangrijke connecties. Beschouw ons gerust als een aanspreekpunt voor iedereen, maar ook de verantwoordelijken voor wanneer er iets misloopt ;). Vragen omtrent het eerste jaar archeologie en de herexamens wil ik gerust beantwoorden! Wees dus zeker niet bang om mij te contacteren, of kom eens langs op één van onze vele amusante activiteiten. Sfeer, plezier en nuttige contactpersonen gegarandeerd!

 

Kan een afbeelding zijn van 2 mensenSimon De Keyser

Secretaris & excursieverantwoordelijke

Ik ben de secretaris en mede excursieverantwoordelijke. Ik lees en game graag en tegen een drankje met vrienden zeg ik geen nee tegen. Ik kan ook sportief zijn maar eveneens zeer lui.

Als secretaris ben ik verantwoordelijk voor het maken van een verslag tijdens de vergaderingen en een jaarverslag van alle activiteiten die doorgingen dat jaar.
Als excursie ben ik verantwoordelijk, om samen met Bjorn de uitstappen uit te denken en te organiseren.

 

Aton De Cuyper

Webmaster

Als de webmaster zal ik voor alles instaan dat via het wijde
web gebeurt. Van de insta-posts tot de email en van de
facebook tot de website. Ik ben dus te bereiken via het
instagramaccount of de Messenger van de AW bij vragen of opmerkingen.
Tot slot nog een woordje over mezelf; Ik ben iemand van vele hobby’s en interesses. Velen hiervan tracht ik te koppelen aan mijn grootste interesse binnen de archeologie, namelijk de experimentele archeologie. Dus als ik niet voor de unief of de AW bezig ben zal ik waarschijnlijk weer iets aan het maken, koken, kweken of uittesten zijn.

 

foto fede

Fede(rica) Migliardi

Penningmeester

Gegroet nieuwe leden! Ik ben Fede(rica), de AW’s eigen resident Italiaan en Shotjes Kween. Ik ben 21 jaar oud en studeer al 3 jaar archeologie aan de UGent.
Mijn passie voor archeologie is begonnen dankzij mijn liefde voor geschiedenis (en mijn Italiaans superioriteitsgevoel). Van daar was het maar kleine moeite om te kiezen voor de wondere wereld van artefacten en opgraven tijdens onmenselijk weer.
Als penning sta ik in voor de financien van onze werkgroep (alhoewel ik niet weet of het een goed idee is om de Italiaan het geld te geven maar bon). Ik kijk er enorm naar uit om jullie allemaal te kunnen verwelkomen in de AW.

T’stad boven alles, want de rest is toch parking Groetjes en kusjes xoxo

 

Kobe suls

Scriptor

Ik ben Kobe, één van de zeldzame
native Gentenaars aan deze uni versiteit (met uitsterven bedreigd door de invasieve West-Vlaming). 18 jaar jong en geboren en getogen te Gent, blijf ik hier alsnog enkele jaren mijn broek verslijten op de school banken van mijn geliefde thuisstad, ditmaal als bachelorstudent in de archeologie.
Als scriptor, officiële minister van propaganda en lokale taalmaniak sta ik in voor de verzorging van het sleufje.
Meestal vind je mij wel ergens rondslenterend op de Blandijn, dromend aan het rondfietsen in Gent, pinte lierend aan de toog van de Amber, of tijdens de blok mijn hersenen pijnigend in een lokale bibliotheek. De gaatjes ertussen vul ik graag op met dwaze memes spammen in de AW-groepschat, films kijken, en afspreken met de vrienden.
Aangezien ik zowat terminaal online ben en schaamteloos berichten open binnen ettelijke milliseconden na aflevering, ben ik bij vragen of opmerkingen quasi 24/7 bereikbaar via messenger.
Hopelijk tot binnenkort!

 

Elena Gyselinck

OC

Hey hoi! Ik ben Elena Gyselinck en ik woon in Morstel, Antwerpen.
Binnen de AW heb ik de functie OC, dit betekent dat ik in sta voor onder andere het welzijn van de studenten binnen de opleiding (jullie dus). Als er ooit problemen of onduidelijkheiden zijn, mogen jullie deze altijd laten weten en dan kan er naar een oplossing gezocht worden!
Toen ik op rijpe leeftijd van 5 jaar voor het eerst naar The Mummy (1999) keek kreeg ik een plotse awakening (kuch Rachel Weisz op een kameel kuch) waarna ik besloot dat ik hoe dan ook archeoloog wou worden. Vandaag gebruik ik mijn kennis vooral om onwetende mensen te verbeteren in comments op historisch/archeologisch getinte artikels, en fun maar totaal irrel evante facts boven te halen waar niemand echt iets aan heeft. De kennis die in de lessen wordt opgedaan wordt dus zeer goed gebruikt zoals je kan zien.
Maar we zullen elkaar zeker en vast wel zien doorheen het jaar! Ik wens jullie alvast zeer veel succes met het begin van dit nieuwe studentenleven!
Tot later! 

 

Gilles Verhelst

lezingsverantwoordelijke

Shalom allen, ik ben Gilles, jullie lezing dit jaar!
Als rookie-lezingverantwoordelijke zal ik proberen jullie passie voor archeologie nog meer aan te wakkeren!
Als klein manneken was ik telkens dolgelukkig wanneer de juf zei dat we de schoppen mochten nemen voor te spelen in de zandbak. Voeg daar dinosaurussen aan toe en dan kom je al snel uit bij het dromen van ooit op te graven.
In het zesde middelbaar koos ik er dan uiteindelijk toch voor om archeoloog te worden in plaats van paleontoloog door een extra passie voor geschiedenis, en na drie jaar weet ik zeker: hier hoor ik thuis!
Buiten de sleuven vind je mij vaak terug op een basketbalveld waar ik veel punten scoor, of aan den hoek van de toog, waar het eerder pinten zijn die ik scoor.
Als jullie met vragen zit ten kunnen jullie me altijd aanspreken of een bericht sturen! Ik wens jullie alvast veel succes en plezier dit academiejaar!

 

Bjorn Vanhoutte

Excursieverantwoordelijke

Hallo, ik ben Bjorn en ik ben jullie excursieverantwoordelijke
voor dit jaar. Mijn hobby’s zijn boeken lezen en mountainbiken. Mijn functie houdt in om uitstappen te regelen en in goeie banen te leiden. Suggesties staan altijd open!
Tot binnenkort!

 

marcelMarcel Danau

Reis verantwoordelijke 

Ik ben Marcel Danau, Gentenaar. In tegenstelling tot wat de foto zou doen vermoeden, ben ik  student archeologie. En neen hoor, deze foto is geen trucage (Hij is wel al 20 jaar oud). Je ziet  erop wel degelijk een gepensioneerde officier van onze vaderlandse strijdkrachten.

Als je je afvraagt wat de relatie kan zijn tussen een militair en archeologie, dan raad ik je aan eens een bezoek te brengen aan het archeologisch museum van onze universiteit in het Pand. Daar zul je het antwoord op die vraag vinden.

Ik ben geboren in Colonia Claudia Ara Agrippinensium op 31 juli 1953, ben gehuwd en mijn twee kinderen zijn al iets ouder dan de meeste onder jullie (32 en 30 jaar) en zijn beiden alumni van Ugent. Daarnaast ben ik dit jaar trots opa geworden van mijn kleinzoon Simon!

Ik ben 8 jaar geleden begonnen met archeologie te studeren omdat het mij interesseert en omdat men mij wijs gemaakt heeft dat studeren de beste manier is om jong te blijven. Aangezien ik de studies op mijn eigen tempo doe (GIT-systeem), ziet het er naar uit dat ik nog lang lid zal zijn van den AW. Verder probeer ik de contactpersoon zijn tussen de proffen en de AW. Hierbij neem ik deel aan de opleidingscommissie archeologie.

Je mag mij altijd gebruiken als aanspreekpunt voor alles wat de AW aangaat of zou moeten aangaan. Dus, als je vragen hebt, aarzel niet om mij aan te spreken. Misschien zie ik er streng uit (dat hoort nu eenmaal zo voor militairen), maar dat is enkel maar schijn.

 

Jonas Boulangier

medewerker

Gegroet beste medestudenten,
Ik ben Jonas, 21 jaar en afkomstig vanuit het landelijke en toch wel onbekende Scheldewindeke. Dit jaar begin ik aan mijn 4de jaar archeologie en neem ik voor het eerst een functie op binnen de AW, namelijk de uiterst cruciale functie van medewerker. Hierdoor mag ik ook een lintje dragen en help ik waar nodig.
Mijn passie voor archeologie is er gekomen door mijn interesse in geschiedenis en dan vooral in de Wereldoorlogen, want wist je dat Scheldewindeke in de Eerste Wereldoorlog één van de modernste vliegvelden van Europa had?
Daarnaast heb ik ook nog een tweede passie: voetbal. Tijdens een voetbalmatch ben ik niet weg te slaan voor de TV, mocht voetbalkennis een vak zijn, ik haalde 20/20. Verder loop en fiets ik in mijn vrije tijd en kan je me ook vinden op de tractor op de schapenfokkerij van mijn ouders.
Ook een wandeltocht of trektocht met de rugzak sla ik niet af, niks leuker dan kamperen in de natuur en je eigen potje koken! Dus weet jij nog leuke wandelroutes, laat maar weten! Ook als je vragen hebt over bepaalde vakken of andere zaken, stuur mij maar gerust een berichtje op Messenger of met de postduif.
Alvast veel succes gewenst dit jaar en tot op een volgende activiteit!

 

Simon De Meulemeester

Medewerker

 

 

 

 

 

Hanke Pittoors

Medewerker