ARCHEOLOGISCHE WERKGROEP
Wie zijn we?

Wie zijn we?

 

 Quinten Bazijn

Voorzitter

Beste Toekomstige AW-leden,

Ik ben Quinten Bazijn en ik ben afkomstig uit Harelbeke (wereldstad). Naast het overnemen van Gent in de naam van West‐Vlaanderen, hou ik mij bezig met de studies van (hopelijk) de Master Archeologie.

Dit jaar ben ik Voorzitter van deze groep snotneuzen. Dit houdt in dat ik als echte dictator gediend wordt door hen als een God. Nee nee, ik probeer alles gewoon in zo goed mogelijke banen te leiden zodat we de leukst mogelijke activiteiten kunnen organiseren (waar jullie natuurlijk iedere keer welkom op zijn).
Ik zit nu al eventjes in Gent archeologie te studeren en hoop dat ik toch wel genoeg heb bijgeleerd om debatten aan te gaan over welke technieken de aliens gebruikten om de pyramides in Egypte te zetten. Mijn liefde voor archeologie is er eigenlijk al van kinds af aan en eens ik afstudeerde van het middelbaar was de keuze voor verdere studies eigenlijk al snel gemaakt. En, tot nu toe heb ik er nog geen spijt van.
Om de tijd door te brengen in de semesters hou ik mij als echte student flink bezig met aanwezig te zijn in de lessen en veel te studeren *kuch*. Maar, nu en dan hoort een avondje uitgaan en een gamenight met the boys er wel bij.
Ik ben zeer blij jullie te verwelkomen in jullie 1ste jaar archeologie, ik weet zeker dat we er samen een mooie tijd van zullen maken! Als er vragen of problemen zijn, laat het weten, we staan altijd voor jullie klaar! Maar dus, geniet er maar van (en studeer ook een beetje tussendoor)!

Van jullie kapoen,
Quinten
Voorzitter van de Archeologische Werkgroep
2022-2023

Jonas Boulangier

Vice-Voorzitter

Gegroet beste medestudenten,

Ik ben Jonas, 22 jaar en afkomstig vanuit het landelijke en toch wel onbekende Scheldewindeke. Dit jaar begin ik aan mijn laatste jaar archeologie en neem ik voor het tweede jaar een functie op binnen de AW, namelijk deze van Vice-voorzitter. Dit houdt in dat ik de rechterhand ben van onze voorzitter en samen zorgen we ervoor dat het een top AW-jaar wordt!
Mijn passie voor archeologie is er gekomen door mijn interesse in geschiedenis en dan vooral in de wereldoorlogen, want wist je dat Scheldewindeke in de Eerste Wereldoorlog één van de modernste vliegvelden van Europa had?
Daarnaast heb ik ook nog een tweede passie: voetbal. Tijdens een voetbalmatch ben ik niet weg te slaan voor de TV, mocht voetbalkennis een vak zijn, ik haalde 20/20. Verder loop en fiets ik in mijn vrije tijd en kan je me ook vinden op de tractor op de schapenfokkerij van mijn ouders.
Ook een wandeltocht of trektocht met de rugzak sla ik niet af, niks leuker dan kamperen in de natuur en je eigen potje koken! Dus weet jij nog leuke wandelroutes, laat maar weten! Ook als je vragen hebt over bepaalde vakken of andere zaken, stuur mij maar gerust een berichtje op Messenger of met de postduif.

Alvast veel succes gewenst dit jaar en tot op een volgende activiteit!

Alex Decoussemaeker

Secretaris  

Dag medestudent! Ik ben Alex, 23 jaar oud, uit De Panne. In mijn vrije tijd ben ik re-enactor, ik speel muziek en houd mij graag bezig met verschillende kunstvormen. Zo is het bijvoorbeeld eerder een zeldzaamheid om mij zonder één of ander oude camera te spotten. Daarnaast draag ik ook graag en vaak oude kleren, waardoor mensen mij soms vanop een afstand aanzien als oude man. Mijn vader is één van onze sponsors (Westcoast Detecting), waarmee je allicht wel bekend zal raken wanneer je hulpmiddelen zult nodig hebben.
Samen met Elena zit ik in de OC, om jullie te vertegenwoordigen binnen de vakgroep, wij zijn dan ook zeer aanspreekbaar. Mij mag je dan ook altijd om hulp en/of tips vragen in verband met jouw studies, je curriculum, de AW, gezellige cafétjes, antiekwinkels en zoveel meer.

Heeeeel veel groetjes, hopelijk tot binnenkort en aarzel niet om mij te contacteren indien ik ergens mee kan helpen.

 

Aton De Cuyper

Webmaster

Als webmaster zal ik instaan voor, zoals je al kon raden, de website. Naast de website beheer ik ook nog andere digitale toepassing die instaan voor een efficiënte bestuurswerking.
Hierbij ook nog een woordje over mezelf; Ik ben iemand van vele hobby’s en interesses. Velen hiervan tracht ik te koppelen aan mijn grootste interesse binnen de archeologie, namelijk de experimentele archeologie. Dus als ik niet voor de unief of de AW bezig ben zal ik waarschijnlijk weer iets aan het maken, koken, kweken of uittesten zijn. Dit met wisselend succes uiteraard.

 

Simon Demeulemeester

Penningmeester

Ik ben Simon De Meulemeester, de gewezen penningmeester van deze vereniging en trotse West-Vlaming (mijn nek is heel dik). Mijn passie voor de archeologie en de geschiedenis is ontstaan in de vele museum bezoekjes die ik vroeger samen met m’n nonkel deed. Mijn interesse gebied ligt vooral in de “jongere” jaren van de geschiedenis, zoals de middeleeuwen of het liefst van al, de wereldoorlogen. Buiten de musea kan je me ook vinden in het uitgaansleven. Wie zegt er nu ooit nee tegen een avondje op café? En zeker met de toffe bende van de AW, dan is plezier altijd gegarandeerd. Anders ben ik ook wel een liefhebber van de rust. Een wandeling door de natuur of gewoon even buiten zitten, maar toch het liefst een lange trektocht met een rugzak vol gerief en een tentje bij de hand. Verder heb ik ook wel mijn nerd kantje, en hou wel van een goeie game (Skyrim) en van een goeie Star Wars film/serie. En een goeie playlist vol metal kan ook nooit ontbreken.

Hopelijk ontmoeten we elkaar gauw!

Liefs, je kapoen

Simon xoxo

 

Kobe suls

Scriptor

Ik ben Kobe, éen van die zeldzame inheemse Gentenaars in onze richting (met uitsterven bedreigd door de invasieve West-Vlaming). Ik ben 19 jaar jong en ik spendeer nu een semester bij onze noorderburen in Leiden om mij in mijn derde jaar te wijden aan museumkunde en wereldarcheologie. Vooral de Mediterrane protohistorie boeit mij enorm. Als scriptor vorm ik samen met Warre de redactie van ons geliefde Sleufje, ons literair toonaangevende magazine (bij de S, naast Shakespeare).
Je vind mij meestal wel ergens rondslenterend en- fietsend op de blandijnberg, of aan de toog van de Bar Coda. De gaatjes ertussen vul ik graag op met dwaze memes sturen in de AW-chat, films kijken, en afspreken met de vrienden.
Ik ben quasi 24/7 online en open schaamteloos berichten ettelijke milliseconden na aflevering, dus als je vragen over het Sleufje hebt of zelf een inzending wilt maken, ben ik altijd bereikbaar op messenger. Hopelijk tot binnenkort!

 

Warre Vanluchene

Scriptor

Dag lieve mensen, ik heet Warre Vanluchene.

Ik ben 22 en zit in de tweede bachelor Archeologie. Ik ben een trotse West-Vlaming die strijdt tegen de systematische repressie van zijn West-Vlaamse natie, door Gent te koloniseren. West-Vlamingen zeggen dat ik ‘mooi Nederlands’ spreek en oosterlingen zeggen direct dat ik een West-Vlaams accent heb wanneer ze me zien. Wat best opmerkelijk is.

Mijn grote hobby’s zijn: monologen voeren over coole onderwerpen, zeggen dat mensen rond lopen in mijn pyjama, cool zijn, koffie drinken, op vrijdag samen de politieke week overlopen met Ivan De Vadder, de Brabantse dialecten onderuithalen in nabijheid van Rune en wijze mannen citeren.

‘De Tijd is een luxe die ik me wél kan veroorloven.’

– Een wijs man, ooit.

Robbe Platteau

PR

Ik ben Robbe Platteau, 21 jaar en woonachtig te Ieper. Hoewel ik reeds drie jaar studies archeologie achter de rug heb, zit ik pas sinds dit jaar in de Archeologische Werkgroep, waar ik de taak van PR op mij zal nemen.
Omwille van het feit dat mijn woonplaats gelegen is in de voormalige slachtvelden van de Groote Oorlog, is dit conflict in mijn leven quasi niet weg te denken en word ik hier constant aan herinnerd. Een grote interesse voor de Eerste Wereldoorlog en de mate waarin sporen hiervan nog bewaard zijn in de ondergrond, is een van de redenen waarom ik voor archeologie gekozen heb. Hopelijk zal aan onze universiteit in de nabije toekomst een opleidingsonderdeel conflictarcheologie gelanceerd worden. 

 

Elena Gyselinck
OC

Hey hoi! Ik ben Elena Gyselinck en ik woon in Morstel, Antwerpen.
Binnen de AW heb ik de functie OC, dit betekent dat ik in sta voor onder andere het welzijn van de studenten binnen de opleiding (jullie dus). Als er ooit problemen of onduidelijkheden zijn, zoeken we uiteraard samen naar een oplossing!

Toen ik op rijpe leeftijd van 5 jaar voor het eerst naar The Mummy (1999) keek, kreeg ik een plotse awakening (kuch Rachel Weisz op een kameel kuch) waarna ik besloot dat ik hoe dan ook archeoloog wou worden. Vandaag gebruik ik mijn kennis vooral om onwetende mensen te verbeteren in comments op random artikels en fun maar totaal irrelevante facts boven te halen waar niemand echt iets aan heeft. De kennis die in de lessen wordt opgedaan wordt dus zeer goed gebruikt.
Maar we zullen elkaar zeker en vast wel zien doorheen het jaar! Ik wens jullie alvast zeer veel succes met het begin van dit nieuwe studentenleven!

Tot later!

Maarten Appels

Lezingsverantwoordelijke

Hallo, ik ben Maarten Appels (ja zoals het fruit), 20 jaar, trotse West-Vlaming en inwoner van het historische Oudenburg. Dit is mijn eerste jaar als bestuurslid binnen de AW en ik bekleed de functie van lezingverantwoordelijke. Ik zit in de tweede bachelor Archeologie. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het verleden, meer bepaald in de (mediterrane) klassieke oudheid en conflictarcheologie. Overigens ligt mijn interesse voornamelijk in sport. Ik speelde tot vorig jaar nog voetbal, maar houd mij momenteel vooral bezig met fietsen en lopen. Tegelijkertijd kan ik ook genieten van een rustige avond in de zetel met een boek of een serie op.

 

Bjorn Vanhoutte

Excursie-verantwoordelijke

Hallo allemaal!
Mijn naam is Bjorn Vanhoutte. Ik ben 21 jaar en ik ben voor dit jaar jullie excursieverantwoordelijke! Dit betekent dat alle uitstappen door ik of mijn collega zijn georganiseerd. Deze uitstappen variëren van een kleine uitstap in Gent zelf, tot het AW-weekend die ook dit jaar weer doorgaat! Buiten mijn functie zelf ben ik een fervente mountainbiker en ben ik graag in de natuur. Altijd handig als archeoloog! Hopelijk zien we elkaar snel op een activiteit van de AW of als je met andere vragen zit. Tot dan en een goed begin gewenst van het academiejaar!

 

Hanke Pittoors

Excursie-verantwoordelijke

Hey, ik ben Hanke (20 jaar, die/hun). Als Antwerpenaar geboren maar ik identificeer mij liever als Gentenaar, nu ik hier aan mijn 3e jaar begin.
Hoe begon mijn interesse voor archeologie? Het begon eigenlijk toen ik een kind was. Stel u voor een Percy Jackson kind die de echte mythen begint te lezen gemixt met een interesse in Geschiedenis en kunst, maar wou ook wel buiten zijn en op een boek stootte over archeologie in hun favoriete plaats: de bibliotheek. Ik wou archeoloog worden (toch voor even). En tijdens mijn studiekeuze kwam die optie weer naar boven en dacht ik: Hell yea, dit is eigenlijk perfectie.

Als Excursie-verantwoordelijke deel ik graag mijn eigen interesse in musea bezoeken met jullie, door jullie naar allerlei archeologische musea, sites en depots mee te nemen. Na een uitstap sluit ik ook graag af met een babbel en een drankje op café.

Tot dan!

marcelMarcel Danau

Reis verantwoordelijke 

Ik ben Marcel Danau, Gentenaar. In tegenstelling tot wat de foto zou doen vermoeden, ben ik  student archeologie. En neen hoor, deze foto is geen trucage (Hij is wel al 20 jaar oud). Je ziet  erop wel degelijk een gepensioneerde officier van onze vaderlandse strijdkrachten.
Als je je afvraagt wat de relatie kan zijn tussen een militair en archeologie, dan raad ik je aan eens een bezoek te brengen aan het archeologisch museum van onze universiteit in het Pand. Daar zul je het antwoord op die vraag vinden.
Ik ben geboren in Colonia Claudia Ara Agrippinensium op 31 juli 1953, ben gehuwd en mijn twee kinderen zijn al iets ouder dan de meeste onder jullie (32 en 30 jaar) en zijn beiden alumni van Ugent. Daarnaast ben ik dit jaar trots opa geworden van mijn kleinzoon Simon!
Ik ben 8 jaar geleden begonnen met archeologie te studeren omdat het mij interesseert en omdat men mij wijs gemaakt heeft dat studeren de beste manier is om jong te blijven. Aangezien ik de studies op mijn eigen tempo doe (GIT-systeem), ziet het er naar uit dat ik nog lang lid zal zijn van den AW. Verder probeer ik de contactpersoon zijn tussen de proffen en de AW. Hierbij neem ik deel aan de opleidingscommissie archeologie.
Je mag mij altijd gebruiken als aanspreekpunt voor alles wat de AW aangaat of zou moeten aangaan. Dus, als je vragen hebt, aarzel niet om mij aan te spreken. Misschien zie ik er streng uit (dat hoort nu eenmaal zo voor militairen), maar dat is enkel maar schijn.

 

Sara Hermie

Lustrum

Heyy, ik ben Sara (21 jaar) en ik begin aan mijn 4de jaar archeologie. Dit is mijn eerste jaar in het bestuur van de AW en ik ben super enthousiast om lustrum te mogen organiseren ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van onze werkgroep.
Mijn interesses liggen vooral in de warmere oorden, met voorkeur voor Punische en Fenicische archeologie. Ik kom oorspronkelijk uit Eeklo (ik kan hier jammer genoeg ook niets aan doen) maar zit (gelukkig) sinds kort op kot. Ik ben vooral graag bezig met muziek, kunst en geschiedenis en natuurlijk een babbeltje (en eventueel een drankje) op café.

 

Simon De Keyser

Medewerker

Hallo ik ben Simon een van de medewerkers van de AW. Ik zit in mijn 4de jaar archeologie en heb vooral interesse in de wereldoorlogen en de Romeinse tijd. Voor de rest lees en game ik graag, en tegen een drankje met vrienden weg zeg ik geen nee tegen.

 

 

 

Billi Poriau

Medewerker

Hey toekomstige AW, ik ben Billi.

Ik ben 20 jaar en woon in het kleine Haaltert. Het is mijn eerste jaar bij de AW als medewerker en ik heb er dan ook keiveel zin in. Ik zal dus proberen iedereen wat te helpen.
Ik ben zelf gestart in de richting Geschiedenis, maar ik ben overgestapt naar Archeologie met het idee dat je hier het verleden nog beter kan voelen.
In mijn vrije tijd lees ik graag, kijk ik graag naar kostuumdrama’s en probeer ik een beetje te sporten. Voor vrienden en familie tijd maken is ook een absolute must.

Florian Schatteman

Medewerker

Rune De Koster

Medewerker

Hallo allemaal,
ik ben Rune, een van de nieuwe bestuursleden. Ik zit momenteel in mijn tweede jaar van de opleiding archeologie.
Ik ben bijna 19 en woon in Opwijk, wat me een van de zeldzame Vlaams-Brabanders in de AW maakt. Al van kinds af aan heb ik een heel grote interesse en fascinatie voor geschiedenis, maar heb toch gekozen voor de studierichting van de archeologie door de meer praktische aanpak.
Enkele van mijn hobby’s zijn: Minecraft spelen op de AW server, procrastineren en weglopen van Warre wanneer hij weer begint te zagen over mijn dialect.

Hopelijk tot binnenkort op een van de activiteiten!