Wat doen we?

De Archeologische Werkgroep is een vereniging voor archeologiestudenten. Wij laten jullie kennismaken met de échte archeologie.
Boeiende bezoeken aan tal van belangrijke musea, opgravingssites en historische trekpleisters staan elk academiejaar op de planning. Bovendien komen professoren en autoriteiten uit de archeologische wereld lezingen geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Of het nu onderbelichte thema’s zijn dan wel baanbrekend onderzoek, bij ons kom je het te weten.

De Archeologische Werkgroep is de trotse uitgever van ‘het Sleufje’, hét archeologisch studentenblad bij uitstek. Wij verzamelen krantenartikels, analyseren websites en beoordelen boeken en films op hun archeologische degelijkheid. Jullie krijgen al het nieuws heet van de naald, doorspekt met grappige cartoons en intieme ontboezemingen. Uitgebreide informatie over onze uitstappen wordt afgewisseld met diepgaande reportages. Voorts organiseren we ludieke acties waarbij er telkens iets te winnen valt.

De Archeologische Werkgroep geeft jullie niet alleen de juiste achtergrond rond al de theorie die jullie te verwerken krijgen, maar ze zorgt ook voor een aanzienlijk pakket aan ontspanning. Wij gaan regelmatig ons zakgeld inruilen voor een of meerdere consumpties in de vele cafés die Gent rijk is, wij proberen jullie een film aan te bieden of we gaan de sportieve toer op. Wat het ook is, wij streven een divers programma na.

Heb je een vraag gerelateerd aan de opleiding of archeologie in het algemeen? Aarzel niet en stuur ons een mailtje op aw.ugent@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *