Historische kookavond 12 Maart
Historische kookavond 12 Maart

Historische kookavond 12 Maart

12 Maart organiseerden de AW en de KHK samen een historische kookavond. Het was heel aangenaam om allerlei historische gerechten te proeven en uiteraard om gezellig samen te zijn.

Op het menu stond:

  • Voorgerecht 1: epityrum, een traditioneel grieks-romeinse olijven tapenade met wat stokbrood
  • Voorgerecht 2: Globi, dit 2000 jaar oud gerecht van Cato de oudere kan je beschouwen als een soort romeinse oliebollen. De mix van ricottakaas en speltbloem is zeker een aanrader!
  • Hoofdgerecht: Voorzitter Branco maakte een 13e eeuws stoofpotje met onder andere kip en witte kool. De borden werden goed leeggegeten 😉
  • Nagerecht: shortbread chocolade koekjes. Deze heerlijk koekjes hebben een iets recentere oorsprong uit Schotland, met het eerste recept uit 1736

Het was een zeer geslaagde avond en wie weet komt er volgend jaar wel een volgende editie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *